Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME -- Távközlési és Médiainformatikai Tanszék - TMIT BME - Távközlési és Médiainformatikai Tanszék - TMIT
 
 
| | | | | IW  
 
 
Önálló labor
Kiírt témák

Ez egy előző félévben kiírt, archivált téma.

Virtualizáció az operációs rendszertől az adatbázis-kezelő rendszerig (Virtualisation from the operating system to the database management system's level)

A virtualizációt a magas számítási kapacitású hardverek teszik lehetővé, ésszerűségét pedig mérnöki szempontok (nem egyenletes rendszer-terhelés, tartalékok biztosítása) mellett üzemeltetés-biztonsági és gazdasági szempontok is adják. A téma keretében a hallgató érdeklődését figyelembe vevő szegmensben vagy szegmensekben van lehetőség az elérhető megoldásokkal kapcsolatos gyakorlati és elméleti ismeretek megszerzésére, a különböző lehetőségek összehasonlítására, tesztelésére. A kiválasztott részterülettől függően van lehetőség ipari kapcsolat bevonására, szakmai gyakorlat végzésére. A téma keretében különböző méretű feladatok kidolgozására van lehetőség, több féléven át művelhető, BSc szakdolgozatig vagy MSc diplomatervig vihető.

Kulcsszavak: virtualizáció, operációs rendszer, adatbázis-kezelő rendszer, konszolidáció
Témavezető: Marton József Ernő
Oktatók: Marton József Ernő.
A következő tantárgyakhoz javasolt:
 vitma367 (Info, BSc, Önálló laboratórium, Infokommunikációs hálózatok és alkalmazások ágazat)
 vitma380 (Info, BSc, Önálló laboratórium, Médiainformatika ágazat)
 vitma387 (Önlab, IVIR szakirány)
 vitmal01 (Info, BSc, Önálló laboratórium)
 vitmm805 (Info, MSc, Önálló laboratórium 1, Hálózatok és szolgáltatások)
 vitmm811 (Info, MSc, Önálló laboratórium 1, Médiainformatika)
 vitmm855 (Info, MSc, Önálló laboratórium 2, Hálózatok és szolgáltatások)
 vitmm861 (Info, MSc, Önálló laboratórium 2, Médiainformatika)
 vitmml00 (Info,MSc,Önlab.1, Internet arch. és szolg.,Adat- és médiainformatika,Mobil hálózatok és szolg. integrációja (VITMML00))
 vitmml01 (Info,MSc,Önlab.2, Internet arch. és szolg.,Adat- és médiainformatika,Mobil hálózatok és szolg. integrációja (VITMML01))
QR:    (mi is az?)
 
 katt. a nagyításhoz